KH plus 10kg

€ 89,95
Niet op voorraad
SKU
200

 

  • 100% biologisch
  • Verhoogt de carbonaathardheid van uw vijverwater
  • Stimuleert de plantengroei
  • Een juiste KH-waarde voorkomt een PH crash

KH plus verhoogt de KH-waarde snel naar de juiste hardheid. De KH-waarde is belangrijk om op pijl te houden, zodat er voldoende CO2 in het vijverwater aanwezig is voor plantengroei en om een PH crash te voorkomen. 

De KH geeft aan hoeveel carbonaat er in het vijverwater opgelost is. Carbonaat ontstaat door binding van calcium/magnesium aan CO2. Zuurstofplanten hebben deze CO2 nodig om te kunnen groeien. Wanneer er voldoende CO2 geproduceerd wordt door de bacteriën, is er een voorraad CO2 aanwezig in de vijver en zal de KH-waarde stabiel blijven. Echter, regen en sneeuw hebben een erg lage KH-waarde, waardoor de voorraad CO2 af zal nemen. Wanneer de planten meer CO2 verbruiken dan er voorradig is, daalt de KH-waarde.

Daarnaast is de KH-waarde verbonden met de PH-waarde. Hoe hoger de KH-waarde des te minder is de kans op PH schommelingen. Door de afvalstoffen van de vissen in de vijver, zal het water verzuren. Echter, de PH-waarde zal dankzij de KH-waarde niet of nauwelijks zakken. Op het moment dat de KH-waarde te laag wordt, heeft dit direct invloed op de PH-waarde. Het water kan in korte tijd zo erg verzuren (PH crash) dat het schadelijk is voor de vissen. 

 

Toepassing: 50ml/m3 per toediening, verhoogt de KH-waarde met +/-1°. Herhaling: met tussentijden van 24 u tot de gewenste KH-waarde wordt bereikt. Product met water mengen en over het wateroppervlak verdelen. 

Een juiste KH-waarde van uw vijverwater bedraagt 6°-12°. 

 

Inhoud: 10kg

Copyright © 2020 Water en Groen