GH plus 10kg

€ 89,95
Niet op voorraad
SKU
199

 

  • 100% biologisch
  • Verhoogt de gezamelijke hardheid van uw vijverwater
  • Stimuleert de plantengroei

GH plus verhoogt de GH-waarde perfect tot de gewenste hardheid. Doordat het een natuurlijk product is, blijft de gh-waarde op lange termijn stabiel. Daarnaast zorgt een juiste hardheid van uw vijverwater ervoor dat planten beter hun voeding uit het water kunnen opnemen en bacteriën zich voort kunnen planten.

De GH-waarde geeft de totale hardheid van het water weer. Hoeveel calcium en magnesium er zich in het water bevinden. Deze mineralen zijn namelijk van groot belang voor een vijver. Ten eerste vormen deze mineralen het transportmiddel voor CO2 in het water. Daarnaast zijn het voedingszouten voor de zuurstofplanten. Dit wil dus zeggen dat zuurstofplanten deze mineralen onttrekken uit het water om te kunnen groeien. Ook kan overvloedige neerslag ervoor zorgen dat de GH-waarde daalt, aangezien neerslag geen mineralen bevat. 

Een juiste GH-waarde ligt tussen 8° en 12°. Een te hoge GH-waarde zorgt voor kalkaanslag op de zuurstofplanten. Een te lage GH-waarde remt de groei van planten en veroorzaakt een troebele vijver. 

 

Toepassing: 50ml/m3 per toediening, verhoogt de GH-waarde met +/-1°. Herhaling: met tussentijden van 24 u tot de gewenste GH-waarde wordt bereikt. Product met water mengen en over het wateroppervlak verdelen. 

Een juiste GH-waarde van uw vijverwater bedraagt 8°-12°. 

 

Inhoud: 10kg

Copyright © 2020 Water en Groen